Despre noi

Shiva Yantra

Omul a uitat natura sa esențială, a Sinelui Divin Atman și aceasta este și cauza suferinței sale.
Când începe să realizeze acest fapt, începe să caute în interior, transformându-se și conștientizând diferite niveluri ale conștiinței.

Apoi, el găsește forța –Shakti – în el însuși, forța interioară care este puterea realizării sale. Înțelepții au dovedit acest fapt, dar omul modern nu înțelege. El încă caută și caută fericirea în lumea exterioară.

A obține libertatea de toate temerile este primul mesaj al înțelepților Yoghini, iar apoi, să fii conștient de realitatea interioară.

Spiritualitatea pură nu aparține unei religii sau culturi și de aceea Yoga nu este o religie, aceasta este o știință universală. La fel cum fizica nu aparține creștinilor chiar dacă majoritatea legilor au fost descoperite de ei nici Yoga nu este hindusă chiar dacă majoritatea tehnicilor au fost descoperite de hinduși.

Fiecare se trezește singur, fiecare trebuie să lucreze asupra sa. Marii maeștrii sunt doar sursă vie de inspirație pentru cei ce-și doresc iluminarea iar pentru a practica yoga ai nevoie doar de o dorință puternică pentru o viață împlinită și sănătoasă.

Drumul purificării minții

Sistemul Yoga prescrie un drum în opt pași pentru a purifica mintea. Hatha Yoga Pradipika este un tratat foarte important și delimitează drumul în acest fel: 

01

Yama

Ahimsa – non–violenţa;
Satya – respectarea adevărului; 
Asteya – non-furtul; 
Brahmacharya – continenţa sexuală; 
Aparigraha – non–posesivitatea.

 

02

Niyama

Saucha –  purificarea tuturor nivelelor fiinţei; 
Santosha –  mulţumirea şi acceptarea propriei realităţi interioare și a mediului exterior; 
Tapas – austeritatea; 
Svadyaya– studiul şi lectura spirituală într-o stare transfigurată;
Ishvarapranidhana – adorarea lui Dumnezeu şi îndreptarea acţiunilor, gândurilor, a sentimentelor şi a aspiraţiilor către Divin.

03

Asana

Cunoașterea și practicarea celor mai importante posturi corporale. 

04

Pranayama

Respirația controlată pentru pregătirea minții în practica viziualizării și a concentrării.

05

Pratyahara

Retragerea simțurilor în interior.

06

Dharana

Concentrarea și aducerea minții într-un singur punct.

07

Dhyana

Meditația.

08

Samadhi

Eliberarea conștiinței.

Seminar online de yoga

Prin participarea la acest seminar online vei obtine o viziune practica asupra sistemului Yoga. Aici vei învăța tehnici esențiale yoghine si filozofice pentru sănătate și modelare corporală, de purificare fizică și mentală demne de respect.