Despre Ramesh S. Balsekar

1917-2009

Recunoscut ca unul dintre principalii înțelepți contemporani și considerat un Maestru al Advaitei pure din întreaga lume, Ramesh, era căsătorit și tatăl a trei copii.

El și-a elaborat conceptele proprii in acord cu cele ale Marelui Guru Nisargadatta Maharaj, Buddha, Ramana Maharshi, cu scripturi hinduse selectate, precum și cu învățăturile Maestrilor Taoiști și a lui Wei Wu Wei. Toate servesc ca indicatori pentru Adevăr si “Înțelegerea finală”.

Absolvent al universității din Londra, Ramesh S. Balsekar a lucrat ca director general al băncii Indiei și s-a retras din funcția de președinte în 1977.

Chiar și în timpul vieții sale profesionale, el a simțit mereu că a adoptat un rol într-o piesă care trebuie, și ca se va termina în curând.
Adânc înăuntrul sau, a crezut că trebuie să existe mai mult in viață decât să ajungă mai bine ca alți oameni.

Ce căuta Ramesh?
Răspunsul a venit imediat după pensionare, când a avut o întâlnire, care a dus apoi la întâlniri zilnice, cu înțeleptul și Guru, Sri Nisargadatta Maharaj.

Înțelegerea totală că “nimeni nu face nimic” s-a petrecut în 1979. Ramesh a început să traducă multe dintre discuțiile zilnice deținute de Nisargadatta Maharaj. El însuși a început să predea în 1982.

„Comanda” de a vorbi a fost dată de Guru-ul său. Aceste discuții sau “conversații” au început în ziua în care un australian s-a arătat la ușă sa într-o dimineață, devreme. A doua zi, australianul s-a întors cu câțiva dintre prietenii săi. Treptat, numărul de vizitatori care au venit să-l asculte pe Ramesh a început să crească.
De atunci, a scris peste 25 de cărți și a susținut mai multe seminarii în Europa și SUA. Discuțiile au avut loc în fiecare dimineață cu vizitatori din întreaga lume, la reședința sa din Mumbai, aproape până la sfârșitul anului 2009, 27 septembrie.

Așa cum spunea Ramesh: “Nimeni nu este invitat și toți sunt bineveniți. “

Cititi in continuare scrisoarea sa plina de umilință fata de Dumnezeu.

Dragă Dumnezeu,

Aceasta este scrisoarea mea de recunoștință veșnică pentru tine.

Mi-ai dat naștere într-o familie hindusă foarte respectată, dar nu suficient de înaltă ca si statut social pentru a mă face mândru.

Mi-ai dat o formă fizică admirată pentru perfecțiunea ei, dar a fost suficient de mică să mă păstreze umil.

Mi-ai dat educație suficient de bună pentru a fi foarte folositoare în viață, dar nu într-atât pentru a mă face mândru.

Mi-ai dat succes în sport suficient de mare pentru a fi mulțumit, dar nu mândru.

Mi-ai dat o carieră destul de mare pentru a fi admirat, dar nu suficient de mare pentru a mă face arogant.

Mi-ai dat o soție și o familie pentru care sunt recunoscătoare veșnic, dar nu m-ai cruțat acea durere care să-mi amintească, să nu uit ce înseamnă viața, și să fiu întotdeauna recunoscător pentru ceea ce am.

Nu ai uitat să pui un număr adecvat de ispite în calea mea, ca să nu fiu prea critic față de alții care trebuie să se confrunte cu propriile lor ispite.

Acum sunt la 84 și poate că singura dorință care rămâne este că viața lungă pe care Mi-ai dat-o sa nu aibă o povară la sfârșit. Dar, în acest caz, știu că îmi vei da și curajul necesar pentru a merge cu ea.

Mi-ai dat multe pentru a-mi arăta cât de puțin trebuie să fii mulțumit și cât de multe ar putea fi dăruite.

Și, fără îndoială, cel mai important dintre toate – ca și cum recompensa pe care mi-ai arătat-o ​​nu era suficientă – Tu ai încoronat realizarea ta prin folosirea acestui aparat psihosomatic pentru a transmite lumii cel mai important mesaj al lui Advaita. Într-adevăr sunt binecuvântat. Sau, într-adevăr, iubitul meu, nu te-ai binecuvântat pe tine însuși?!

În cele din urmă, mi se petrece, dacă ar fi fost să proiectezi pentru Tine o viață în fenomenalitate, ar fi fost mult diferită de aceasta?

Și, pentru acest gând, nici o lacrimă nu este suficientă pentru a-Ți spăla picioarele transcendente.

– Ramesh Balsekar

Împărtășește și prietenilor tăi!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + nineteen =