Lumea modernă are nevoie de sacru mai mult ca oricând.

Cu toată demnitatea, darurile și realizările sale, lumea modernă a creat condiții care slăbesc legăturile noastre cu natura feminină. Cei mai mulți dintre noi ne-am născut în medii spirituale sterile și suntem adesea mândri de femei care ne îndrumă să avem încredere în lume în locul lor.

Vom crește într-o cultură în care fetele sunt tratate ca obiecte ale dorinței sexuale cu mult înainte de a avea un adevărat sentiment de sine și unde limbajul secret al feminității este modificat. Pe măsură ce îmbătrânim, devenim invizibile.
Feminitatea sacră este cheia rezolvării acestor probleme, arătându-ne forța de viață a Universului și chipul feminin al spiritului. A îmbrățișa feminitatea, implică să fii un iubit al lui Dumnezeu în chip feminin, recunoscând totodată că femininul nu poate fi niciodată separat de jumătatea sa masculină.
Îmbrățișând în feminin tot ce este frumos, precum și tot ceea ce este teribil, pentru cei răi și ignoranți, fie că sunteți bărbat sau femeie este necesar să învățați să îi vedeți calitățile.

Știm încă de pe vremea lui Jung că simbolurile acționează ca o cheie și deblochează relația cu energiile corespondente în conștiința personală precum și în cea colectivă.Tradițiile spirituale antice au înțeles foarte bine puterea imaginației creatoare (Bhavana). Ei cunoșteau că, prin contemplarea unei calități divine (cum este Compasiunea) sau a unui arhetip divin (cum ar fi Inima Sacră, Arborele Vieții sau Antakarana) veți aduce prin rezonanță, în viața voastră ceea ce contemplați. Vizionarii antici (Rishis) “au văzut” Energiile Marilor Puteri Cosmice atât ca și corpuri subtile cât și ca modele geometrice, yantras. Ei le-au “auzit” ca sunete interioare, pe care apoi le-au articulat, transformându-le în mantre. Din experiența lor aceste practici au ajuns până în zilele noastre și ne permit să cunoaștem aceste Energii Divine (Shakti) emoțional, mental și chiar fizic.

Cea mai rapidă cale de a debloca energiile feminității sacre în propria ființă este practicarea contemplării yantrelor celor Zece Mari Puteri Cosmice ce sunt reprezentări simbolice ale Forțelor Feminine Sacre Universale.
Practicanții avansați în tradițiile tantrice budiste și hinduse au transformat meditația divinității într-o știință vie ce vine în ajutorul transformării conștiinței individuale. Forța feminină Shakti devine centrul atenției în meditație și acționează ca un ghid interior, protector în rugăciunea adoratorului. La niveluri mai avansate, meditația asupra energiilor subtile și secrete adoratorul sau adoratoarea poate începe să simtă, în interiorul câmpului său energetic, energia subtilă corespondentă Yantrei respective.
Divinitatea, prin meditație aduce beneficii psihologice profunde. Prin practica spirituală, Ea se deschide transpersonal în interiorul minții și al inimii adoratorului punându-l în legătură cu energiile sale protectoare astfel, încât va putea vedea lumea într-un mod mai subtil și mai iubitor. Relația interioară cu divinitatea se transformă într-o prietenie intimă ce oferă confort și sentimentul de acasă.

Prin contemplarea yantrelor, lumina și energia sunt aduse în corp și minte. Practica divinității ne protejează, ne împuternicește și ne învață iubirea necondiționată care luminează. În acest fel veți învăța să recunoașteți aceste energii care prin grație vor începe să acționeze prin intermediul vostru într-un mod constant.

Marile Puteri Cosmice întrupează puterea transformatoare, și mai ales puterea de a aprinde energia spirituală în fiecare dintre noi, energia care hrănește sufletul și care permite să ne trezim la Adevăratul Sine (Atman). La nivel spiritual, fiecare dintre aceste Energii Cosmice (Shakti) ne pot trezi și ghida în mai multe moduri, specifice fiecăreia în parte.

Despre Ramesh S. Balsekar 1917-2009 Recunoscut ca unul dintre principalii înțelepți contemporani și considerat un Maestru al Advaitei pure din întreaga lume, …

Lumea modernă are nevoie de sacru mai mult ca oricând. Cu toată demnitatea, darurile și realizările sale, lumea modernă a creat condiții …

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × three =