Pentru Tine, în toate formele manifestate magnific!

Materia nu este nici creată, nici distrusă, aceasta î-și schimbă doar forma.  

Omul, din cele mai îndepărtate vremuri s-a privit pe sine ca parte a naturii și natura ca parte a sa.
Trăind viziunea unității, a creat simboluri sacre și le-a folosit pentru a obține experiențe transpersonale.
Acestea i-au permis să se vadă ca parte a unui univers sacralizat, respirând și mergând o dată cu o viață în care toate elementele existenței sunt interconectate. Pentru el, Universul era însărcinat cu o semnificație calitativă.

Pe de altă parte omul modern a “desacralizat” Cosmosul, a dezvoltat o viziune fragmentată a Universului pierzându-și unitatea originală cu natura. Rezultatul acestei “cuantificări” este o alienare din interior – o pierdere a identității subiective, a forței interioare și exterioare.

Carl Jung ne spune că nevoia cea mai vitală a omului este să-și descopere propria realitate prin cultivarea unei vieți simbolice și astfel pentru încă o dată se deschide calea: “Omul are nevoie de o viață simbolică … Dar nu avem o viață simbolică …. Ai un colț undeva în casele tale unde să-ți faci ritualurile?”

Yantra este un transformator al energiei psihice – astfel de simboluri ne permit să descoperim “partea lipsă a întregului Om” care face viața plină de bucurie, radiantă și infinit semnificativă.

Shiva, figura centrală în panteonul hindus în aspectul său teribil pentru cei răi și ignoranți este cunoscut sub numele de Mahakala, iar Mama Divină, Kali sau Mahakali.

Cuvântul sanscrit kala înseamnă “moarte” dar și “timp”. Fiecare lucru în această lume fenomenală este legat de timp. Când timpul unei ființe s-a sfârșit, Energia Shakti translatează această lume și corpul fizic moare.

Moartea, cu alte cuvinte, este punctul final în timp al forței vieții (Prana). Materia nu este nici creată, nici distrusă aceasta î-și schimbă doar forma. Moartea este, prin urmare, o schimbare sau o transformare de la materie către spirit așa cum ne transmite peste timp marele înțelept Apollonius din Tiana:

„Trebuie să știi că în realitate nici o ființă umană nu moare decât în aparentă și, în mod asemănător, nimeni nu se naște decât în aparență. Ceea ce mulți dintre noi numim naștere este, de fapt, o trecere de la esență la starea de substanță. Iar ceea ce mulți consideră ca fiind o moarte este, dimpotrivă, un proces de trecere de la substanță la esență. Pentru cel înțelept, în realitate nimic nu se naște și nimic nu moare, căci mai întâi totul apare și devine vizibil, pentru a dispărea mai apoi și a deveni invizibil.

Materia pe care o vedem cu toții este în mod necesar fie închisă, fie răspândită în afara Vasului Etern care o conține, dar trebuie să știi că, în realitate, ea nici nu se naște și nici nu moare.”

Kali, pentru omul străvechi este Marea Putere Cosmică a acestei transformări ce este esențială pentru reînnoirea  forței vieții și a creșterii spirituale.

Atașamentul de corpul fizic face să apară teama de moarte. Această frică de bază,  adânc înrădăcinată în creierul uman este principalul obstacol în calea creșterii spirituale.

Invocarea Mamei Divine Kali poate să pună capăt acestei amenințări. Marea Putere Cosmică a Timpului Kali elimină astfel teama de moarte și nesiguranța, localizată la baza coloanei, în prima Chakra (Muladhara Chakra) deschizând astfel ușa cunoașterii Mahavidya, a celor Zece Mari Puteri Cosmice în Eternitate.

Meditează asupra Sinelui!
Vizitează https://kali.shivayantra.com/

Împărtășește și prietenilor tăi!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × one =